fbpx

TERNUA

Αντιπροσωπεία

H Ternua είναι η εταιρία που ντύνει τους περιπετειώδεις αναζητητές που έχουν αγάπη/σύνδεση με τη φύση. Οι άνθρωποι που επαναφορτίζουν την ενέργειά τους στη φύση , και φορούν υψηλής ποιότητας τεχνικά ενδύματα με μοναδικά σχέδια. Μια εταιρία  που προστατεύει τον πλανήτη και τους ανθρώπους, και έχει σύμβολο που αντιπροσωπεύει τη σχέση μεταξύ των δύο.

Δεν πωλούμε μόνο ρούχα …Πουλάμε τι σημαίνει να τα φοράτε.

Είμαστε η εταιρία  για εκείνους που ταξιδεύουν, αναζητούν και βρίσκουν … για εκείνους που συνδέονται με τη φύση και επιλέγουν να προάγουν ένα μήνυμα για να προστατεύσουν τον κόσμο. Ένα καινοτόμο μήνυμα που αναδεικνύει  τη διαφάνεια των διαδικασιών μας και την ποιότητα των προϊόντων μας ; που μας επιτρέπει να αναπτύξουμε πιο εξελιγμένες και βιώσιμες λύσεις που προετοιμάζουν τον κόσμο για ένα πιο βιώσιμο  στο μέλλον.

Και αυτό είναι το μονοπάτι μας, σήμερα και πάντα: να δώσουμε πίσω στον πλανήτη αυτό που μας έχει δώσει, σεβόμενοι τη φύση και τους ανθρώπους, χωρίς να καταστρέφουμε της ουσίας τους.

Αυτή είναι η φύση μας: βιώσιμη, σεβαστή, περιπετειώδης. Μια φύση ριζωμένη και έμφυτη, που μας δίνει πόρους, δύναμη και επιμονή για να χτίσουμε μια καλύτερη γη.

.

COLORCYCLE

A COLOR FROM OUR NATURE.

Προχωρώντας τη φυσική βαφή των ενδυμάτων μας ένα βήμα πιο πέρα ​​με τη χρήση των γεωργικών αποβλήτων, το έργο Colorcycle θα αποτελέσει πρωταγωνιστικό ρόλο για έναν νέο τρόπο παραγωγής . Το έργο ξεκίνησε με τη συλλογή κελύφων καρυδιού, σε συνεργασία με το Επαρχιακό Συμβούλιο της Γκιπούζκοα, τον Σύνδεσμο Ορυκτών Μηλίτη Γκιπούζκοα και το Αρχρόμα. Η Ternua συγκεντρώνει 500 κιλά κελύφους καρυδιών από τέσσερα παρασκευαστήρια  μηλίτη στην Γκιπούζκοα, τα συνθλίβει και παράγει μια φυσική βαφή με τις ίδιες ιδιότητες με τις συνθετικές βαφές αλλά  με πολύ λιγότερους  ρύπους. Και τώρα έχουμε συμπεριλάβει νέα απορρίμματα όπως ελιές και κελύφη κάστανων που χρησιμοποιούνται ως βάση για την παρασκευή φυσικών χρωστικών ουσιών. Και με αυτές τις βαφές δημιουργήσαμε τη γραμμή των αειφόρων ενδυμάτων της σειράς Colorcycle, συμβάλλοντας στη στήριξη της κυκλικής οικονομίας στην κλωστοϋφαντουργία.

SEACYCLE

CONTRIBUTING TO PLASTIC FREE OCEANS.

Τα θαλάσσια απορρίμματα και τα πλαστικά απειλούν τα θαλάσσια οικοσυστήματα με ανησυχητικό τρόπο. Αυτό το σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο επηρεάζει τη χλωρίδα και την πανίδα αλλά και τον άνθρωπο, καθώς τα θαλάσσια ‘μπάζα’ γίνονται μικροπλαστικά που εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα. Μέσω του έργου Seacycle, η Ternua συμβάλλει στον καθαρισμό των ωκεανών. Σε συνεργασία με την AZTI-Tecnalia, την κυβέρνηση των Βάσκων (IHOBE), την EKO-REC και τη Seaqual, εκμεταλλευόμαστε τα πλαστικά απόβλητα που συλλέγουν τρία αλιευτικά σκάφη κατά μήκος της ακτής των Βάσκων, τα οποία αναμειγνύονται με άλλα επιλεκτικά συλλεχθέντα πλαστικά απόβλητα και μετατρέπονται σε ποιοτικό ύφασμα που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή ποιοτικών και βιώσιμων τεχνικών ενδυμάτων.

REDCYCLE

NETS THAT ARE TRANSFORMED TO TRANSFORM THE WORLD.

Πρόκειται για ένα έργο συλλογής και ανακύκλωσης των αλιευτικών διχτυών που δεν χρησιμοποιούνται, για να τους δοθεί νέα ζωή και να μετατραπούν σε βιώσιμα ρούχα. Ξεκίνησε το 2015 σε συνεργασία με τη Βασκική κυβέρνηση, η ένωση αλιέων Gipuzkoa και η ιταλική εταιρεία Aquafil Redcycle είναι μια πρωτοποριακή διαδικασία μέσω της οποίας συλλέγονται τα απορριφθέντα δίχτυα από τις ενώσεις των Gipuzkoa και Bizkaia των Bermeo, Getaria και Hondarribia. Τα δίχτυα στη συνέχεια αποστέλλονται στη Σλοβενία, όπου η Aquafil προετοιμάζει, τεμαχίζει, καθαρίζει και τα στέλνει με τη σειρά τους, στο εργοστάσιο αναγέννησης ECONYL®. Εκεί, τα απόβλητα μετατρέπονται σε νήμα ECONYL®, αποτέλεσμα της ανάμειξης των ανακυκλωμένων αλιευτικών δικτύων με άλλα ανακυκλωμένα υλικά, όπως χαλιά. Αυτό το νήμα χρησιμοποιείται για να κάνουν τα υφάσματα που μετατρέπονται σε ανακυκλωμένα, ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον ενδύματα